Har du fått benhinneinflammation bör du genst gå till doktorn

Ska du åka iväg på resa till Premier League? De som har följt med nyheter som sker i Premium League kanske känner till att Dejan Kulusevski ska spela i Tottenham. Han kommer ursprungligen från Brommapojkarna, som har sin hemmaarena i Grimsta, Västerort i Stockholm. Han började som back men flyttades med tiden högre upp på planen och stor för 17 mål av 22 spelade matcher. Sedan gjorde han fotbollskarriär och 2020 spelade han i Juventus, som sedan följdes av köp till Tottenham. Här får vi följa hur det går för svenska Kulusevski i Tottenham. Vi får önska honom lycka till!

Vanligt med stukningar och knäskador

Som tur är, så är Kulusevski ung och ännu skadefri. Annars är det vanligt med knäskador och stukningar när fötterna är särskilt känsliga och utsatta som förståeligt är. Det är också vanligt med benhinneinflammation som egentligen inte är en inflammation i medicinsk mening. Snarare är det så att muskler och senor har överbelastats. Det kan ge smärtor på insidan och framsidan av underbenet. Är det så att man känner att det gör ont och benen är stela när du har suttit stilla en längre stund. Kanske man har fått ont i benen efter träning så bör man gå till läkare som kan diagnostisera vad det är som gör ont eller varför benen är stela.

Att fotbollspelare får flera skador under träning eller matcher är ju inte så konstigt. Ju äldre spelaren är desto större blir ju risken för skador. Och många matcher för spelarna gör att de verkligen överanstränger hela kroppen. Här är det ju mycket viktigt med bra vila mellan matcherna. Om en fotbollsspelare blir tvungen till långvarig rehabilitering eller operation blir det inte bra för klubben eller teamet. Så att undvika överbelastning är en win både för laget och för den enskilda fotbollsspelaren.

Vad kan man göra om man får benhinneinflammation?

Alla lag har ju sina egna doktorer, som är med på matcherna, och som hela tiden arbetar med spelarna. Så man kan ju utgå från att de får den bästa tänkbara vård om de skadas, vilket så gott som alla gör när som helst. Om du själv skadas vid träning eller match, är det alltid viktigt att gå till läkaren om skadan gör ont särskilt viktigt är det om smärtan är kvar efter att skadan har skett. Läs mer om behandlingar av benhinneinflammation här: idrottsskadespecialisterna.se/.

En enkel stretchning är bra att börja med. Efter varje träning och matchspelande är stretchning mycket viktigt. Inte bara för smärtlindringens skull även för att motverka att skadan förvärras. Så att gör det till en vana är bäst, och då gäller det att göra en stretcning som är genomgående i hela kroppen, inte bara ben och vader utan hela kroppen. Så till exempel att börja med yoga är den bästa rekommendationen. En yogaövning gör också musklerna starka i kroppen. Är skada riktigt allvarlig kan man även få kortisonsprutor och efter det är vila den bästa rehabiliteringen.

Lämna ett svar